Apīcija “Par ēdienu gatavošanu”, Antuāna Karēma (Marie-Antoine Carême) “Parīzes pavārs” (Le Cuisinier parisien, 1828), Izabellas Bītones (Isabella Mary Beeton) “Misis Bītones mājsaimniecības vadīšanas grāmata” (Mrs Beeton’s Book of Household Management, 1861), Ogista Eskofjē (Georges Auguste Escoffier) “Ceļvedis ēdiena pagatavošanā” (Le Guide Culinaire, 1903), “Betijas Krokeres ilustrētā pavārgrāmata” (Betty Crocker’s Picture Cookbook, 1950), Elizabetes Deividas (Elizabeth David) “Grāmata par Vidusjūras reģiona ēdienu” (A Book of Mediterranean Food, 1950), “Alises B. Toklasas pavārgrāmata” (The Alice B. Toklas Cook Book, 1959), Džūlijas Čaildas (Julia Carolyn Child) “Franču ēdiena gatavošanas māksla” (Mastering the Art of French Cooking, 1961), Helēnas Braunas (Helen Gurley Brown) “Neprecētas meitenes pavārgrāmata” (Single Girl’s Cookbook, 1969), Frānsisas Lapē (Frances Moore Lappé) “Mazās planētas uzturs” (Diet for a Small Planet, 1971), Marko Pjēra Vaita (Marco Pierre White) “Baltā svelme” (White Heat, 1990), Džeimija Olivera (Jamie Trevor Oliver) “Kailais šefpavārs” (The Naked Chef, 1999), Hestona Blūmentāla (Heston Marc Blumenthal) “Hestona fantastiskie mielasti” (Heston’s Fantastical Feasts, 2010), Zanes Cērpiņas, Stāla Stenslija (Stahl Stenslie) “Antropocēna pavārgrāmata” (Anthropocene Cookbook, 2022).