Rakstu arhīvs

Filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” dialoga ieraksts somu valodā

Enciklopēdijas saturu veido ne tikai teksts, bet arī ilustratīvie materiāli, tai skaitā audio ieraksti. Nacionālā enciklopēdija piedāvā ieskatīties audio ieraksta aizkulisēs.
Lasīt vairāk

Kā tika ierakstītas marimbas un ksilofona skaņas?

Enciklopēdijas saturu veido ne tikai teksts, bet arī dažādi ilustratīvie materiāli, tostarp audio ieraksti. Ieraksti, kas ilustrē mūzikas instrumentus, top Latvijas Nacionālās bibliotēkas ierakstu studijā un arī speciāli organizētos izbraukumos.
Lasīt vairāk

Senā un mūsdienīgā folklora

Ar folkloru saprotam ne tikai mūsu priekšteču glabātās tautasdziesmas un tradīcijas, kas nenovēršami ietekmējušas arī 21. gs. latviešu vērtību izpratni, bet arī mūsdienu latviešu ikdienas radošās izpausmes. Nacionālās enciklopēdijas šķirkļus, kas saistīti ar folkloru, pieskata Nozaru redakcijas kolēģijas locekle Dr. philol. Dace Bula, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta vadošā pētniece.
Lasīt vairāk

Kā palīdzēt Google tevi atrast

Lai pircējs vai interesents internetā atrastu kādu konkrētu tīmekļa vietni, tajā jābūt ne tikai noderīgam un pilnvērtīgam saturam un vizuālajam noformējumam, bet arī jāatbilst vairākiem parametriem, kas ļautu tai nonākt meklētājprogrammu atrasto rezultātu listes augšgalā. Šim nolūkam noder SEO (no angļu valodas search engine optimization) jeb darbību kopums, kas ir vērsts uz tīmekļa vietnes optimizāciju interneta meklētāju programmu vajadzībām. Arī Nacionālajai enciklopēdijai ir jārūpējas par to, lai lietotāji, ierakstot Google meklētājā kādu atslēgas vārdu, kā vienus no pirmajiem rezultātiem ieraudzītu tieši enciklopēdijas šķirkļus. Šim nolūkam enciklopēdijai palīdz Gints Stašāns, digitālās SEO aģentūras "SEO.lv" vadītājs.
Lasīt vairāk

Kļūsti zinīgāks.

Seko Nacionālajai enciklopēdijai “Tviterī”.